Ο Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ασχολείται με τα τρόφιμα σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων. Η επεξεργασία - μεταποίηση και τυποποίηση ζωικών και φυτικών προϊόντων σε μικρές ή μεγάλες παραγωγικές μονάδες,, ιδιωτικές ή συνεταιριστικές, εντάσσονται στο αντικείμενο του τεχνολόγου τροφίμων. Παραδείγματα η παραγωγή κονσερβοποιημένων φρούτων και λαχανικών, αλλαντικών και άλλων κρεατοσκευασμάτων, κρασιού κλπ.
Ο ποιοτικός έλεγχος και η υγειονομική ασφάλεια των τροφίμων εντάσσονται επίσης στο αντικείμενο του τεχνολόγου τροφίμων. Τέλος η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί αναπόσπαστο αντικείμενο μελέτης και απασχόλησης του τεχνολόγου τροφίμων.
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 guests και κανένα μέλος